October 18, 2018, 03:40:10 AM

Author Topic: Help with wire placement and plug help  (Read 1554 times)

Offline Todds94FD

  • Pre-Staging
  • Location: Indianapolis, IN
  • Posts: 153
  • View Gallery
    • View Profile
Help with wire placement and plug help
« on: June 21, 2013, 08:12:08 PM »
I'm trying to install the wiring harness and I have a few questions.
I'm not sure what several of the wires go to and I'm not sure if I have the right connectors on a couple

Engine Info:
LS2
T56 Magnum

There are 3 plugs on this transmission.  I know which one is the speed sensor but what are the other 2 sensors/plugs?
Does the magnum use a different speed sensor connector from a regular T56?

In this pic I believe this may be the trans part of the harness since one plug would fit together next to the shifter.  The other 2 do not match up though.  So what are these?  Are they the wrong connectors or am I way off?


Here is a pic of my speed sensor.  It doesn't appear anything on the harness would plug into this.


What is this sensor on the trans?  Passenger side, near the bell housing


What are these wires for?



I believe I have everything else figured out.
Thanks for any help

Todd
94 RX7 (build in progress)
EVO 9: 750HP (SOLD)
135i: 455 TQ (Sold to feed my FD habit)

Offline hayabusa

Re: Help with wire placement and plug help
« Reply #1 on: June 21, 2013, 08:36:58 PM »
the two are for your o2 sensors the greayish white ones

Offline hayabusa

Re: Help with wire placement and plug help
« Reply #2 on: June 21, 2013, 08:38:01 PM »
well one with the four pin holes

Offline Todds94FD

  • Pre-Staging
  • Location: Indianapolis, IN
  • Posts: 153
  • View Gallery
    • View Profile
Re: Help with wire placement and plug help
« Reply #3 on: June 21, 2013, 09:14:33 PM »
Great!  That's a start :). Now I just need the other ones figured out.
94 RX7 (build in progress)
EVO 9: 750HP (SOLD)
135i: 455 TQ (Sold to feed my FD habit)

Offline Todds94FD

  • Pre-Staging
  • Location: Indianapolis, IN
  • Posts: 153
  • View Gallery
    • View Profile
Re: Help with wire placement and plug help
« Reply #4 on: June 21, 2013, 09:38:05 PM »
If anyone knows, I'll need to know which one's for the passenger side and which one is the drivers.
I really wish these had been labeled :(
94 RX7 (build in progress)
EVO 9: 750HP (SOLD)
135i: 455 TQ (Sold to feed my FD habit)

Offline Todds94FD

  • Pre-Staging
  • Location: Indianapolis, IN
  • Posts: 153
  • View Gallery
    • View Profile
Re: Help with wire placement and plug help
« Reply #5 on: June 24, 2013, 05:28:47 PM »
Ok, today I started researching further.

To assist anyone else that might need this info in the future, I'll post what I found.

There are 3 plugs on the trans.
1 Speed sensor
2 reverse lights
3 reverse interlock

Pic #1 from left to right.  White 4 wire plug, O2 sensor.  White 2 wire plug, reverse lockout.  Black plug, for a T56.  It's the wrong plug for the T56 magnum.

Pic #2 is the Magnums speed sensor.  This is different than a regular T56.  The Magnum uses a Ford speed sensor.
You need a Ford pigtail.  Ford Part# WPT-589.  Summit has it the cheapest. Part number RFW-PG-096 for $7.83  It's a Ron Francis part PG-096

Pic #3 is the back up light

Pic #4 the black plug on the left is the back up light plug.  The white plug on the right is for the O2 sensor (as mentioned by hayabusa)
94 RX7 (build in progress)
EVO 9: 750HP (SOLD)
135i: 455 TQ (Sold to feed my FD habit)